Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δομοκού

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
Δομοκός, 5/4/2017

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δομοκού
Την Τετάρτη 5 Απριλίου  2017, πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Δομοκού  κ. Τζιαχρήστα Δημητρίου, η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την αντιπυρική περίοδο του 2017 με κύρια θέματα τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου 2016-2017 και την οργάνωση και το συντονισμό των ενεργειών των αρμόδιων Υπηρεσιών, σχετικά με τη λήψη προληπτικών μέτρων και ετοιμότητα φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2017.
Ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Δημήτριος Τζιαχρήστας καλωσόρισε τους εκπροσώπους των φορέων και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στη συνεδρίαση, αναφέροντας  μεταξύ άλλων στην εισήγησή του: «Με βάση την εμπειρία προηγουμένων ετών, έχει αποδειχθεί ότι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών απαιτείται συντονισμός και στενή συνεργασία των φορέων. Επίσης, βασική προϋπόθεση στο σχεδιασμό για τη λήψη συντονισμένων μέτρων και δράσεων, αποτελεί η αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων των φορέων που εμπλέκονται ανά δράση.

Συνεπώς η σημερινή συνεδρίαση αφορά τόσο την αποσαφήνιση των ρόλων των εμπλεκόμενων φορέων σε περίπτωση εκδήλωσης φαινόμενου πυρκαγιάς όσο και στις δράσεις πρόληψης με τον έγκαιρο  σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων και εργασιών προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί από πλευράς του Δήμου στον τομέα της πρόληψης με την υλοποίηση δράσεων όπως: Καθαρισμός– συντήρηση- διάνοιξη δασικών  δρόμων, αντιπυρικών ζωνών, συντήρηση, καθαρισμός υπαρχόντων υδατοδεξαμενών, συντήρηση- επέκταση υδροστομίων, καθαρισμός και συντήρηση οδικού δικτύου (δημοτικού και αγροτικού), ιδιαίτερα των τμημάτων του οδικού δικτύου που περνά ή βρίσκεται κοντά σε δασικές περιοχές. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός της βλάστησης στους αρχαιολογικούς χώρους, στα άλση, πάρκα κλπ., θα υποβληθεί αίτημα για κλάδεμα από συνεργεία της ΔΕΗ των κλαδιών των δέντρων για να μην  έρχονται σε επαφή με το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και γενικά θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από την εκτέλεση  αγροτικών και γεωργικών εργασιών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.»
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων φορέων, οι οποίοι σχετίζονται με το κομμάτι της πολιτικής προστασίας και των έκτακτων αναγκών του τόπου μας, καθώς και Εκπρόσωποι και Πρόεδροι των κοινοτήτων του Δήμου.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος κ. Τζιαχρήστας Δημήτριος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Καραμπότσης Δημοσθένης, ο Αντιδήμαρχος κ. Πέτσας Γεώργιος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα  Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Καρακάντζας Αθανάσιος, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Ζώης Πολύζος, ο κ. Αγγράς Βασίλειος Προϊστάμενος του Εργοταξίου της Π.Ε. Φθιώτιδας, ο Υπλγος Κηρύκος Κωνσταντίνος και ο Επιλοχίας Καραγκούνης Ευάγγελος εκπρόσωποι του ΚΕΥΠ, ο Πυρμος Τσούμας Σεραφείμ και κ. Καλτσούλας Παναγιώτης από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δομοκού, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού κ. Γκούτας Θωμάς (Αστυνόμος  Α΄), ο Δασοπόνος κ. Χριστόπουλος Νικόλαος Προϊστάμενος του Δασονομείου Δομοκού, ο Συντονιστής Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Δομοκού κ. Τσούτσος Δημήτριος, ο κ. Χριστόπουλος Οδυσσέας Πρόεδρος του Κυνηγητικού Συλλόγου Δομοκού, ο κ. Μπακοστέργιος Δημήτριος Πολιτικός Μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Παραβρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δομοκού κ. Τσόγκας Δημήτριος, ο Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των τοπικών Κοινοτήτων Ομβριακής κ. Αποστολόπουλος Νικόλαος, Νέου Μοναστηρίου κα Βουβαλούδη – Τατσιαρή Αφένδρα, Μαντασιάς κ. Μπουρογιάννης  Αθανάσιος, Φυλιαδώνας κ. Μπαϊκούσης Σπύρος, Αχλαδιάς κ. Καψάλης Δημήτριος, Βουζίου κ. Γκουζίνης Γεώργιος, Κορομηλιάς κ. Γιαταγάνας Δημήτριος, Λεύκας κ. Γκιρλέμης Αντώνιος, Νέας Μάκρισης κα Φραγκάλα Λελούδα και Νεοχωρίου κ. Τσαδήμας Γεώργιος.
Μέσα σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας και αφού ακούστηκαν οι απόψεις, οι προτάσεις και οι ανάγκες του κάθε φορέα, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην άμεση ενημέρωση και επικοινωνία μεταξύ των φορέων, έτσι ώστε ο χρόνος επέμβασης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, να ελαχιστοποιείται κατά το δυνατό, αλλά και στην ενημέρωση των πολιτών, οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση φαινομένων πυρκαγιάς.








#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!