Ιταλικά biscotti αμυγδάλου
Υλικά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. καστανή ζάχαρη
120 γρ. λευκή ζάχαρη
150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
2 1/2 κ.γ. baking powder
4 αυγά
1 βανίλια
λίγο λικέρ (αν υπάρχει ροζολί)
1/4 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Ψήνουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε στο μίξερ την λευκή ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το baking powder, την βανίλια και το αλάτι. Ρίχνουμε τα στερεά σιγά σιγά στο μείγμα χτυπώντας στη χαμηλή ταχύτητα. Κάπου ενδιάμεσα προσθέτουμε το λικέρ και τα αμύγδαλα. Αν το μίξερ δεν αντέχει γιατί το μείγμα θα είναι αρκετά σφιχτό, μπορείτε να συνεχίζετε με κουτάλι ή με τα χέρια σας που έχετε προηγουμένως αλευρώσει. Το μείγμα θα είναι αρκετά κολλώδες και ίσως σας παιδέψει λίγο. Φτάνει απλά να ενσωματωθεί.
Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα σαν κορμό και αφού αλευρώσουμε τα χέρια μας το στρώνουμε μακρόστενα και φτιάχνουμε ένα ορθογώνιο σαν πίτα περίπου 8 x 23 εκατοστά και πάχος 1 εκατοστό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο χωρίς να τον σβήσουμε, αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει.Κόβουμε σε φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι και στρώνουμε σε καθαρή λαδόκολλα, από την μία κομμένη μεριά.
Ψήνουμε για 15 λεπτά, γυρνάμε από την άλλη και ψήνουμε για άλλα 15 μέχρι να πάρουν χρώμα.
typos.com.cy