Βράβευση Ελλήνων επιστημόνων σε διεθνές οφθαλμολογικό συνέδριο


Βράβευση Ελλήνων επιστημόνων σε διεθνές οφθαλμολογικό συνέδριο

Το πρώτο βραβείο επιστημονικής δημοσίευσης στο μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο Διαθλαστικής Χειρουργικής στον κόσμο απέσπασε πριν από λίγες εβδομάδες εργασία Ελλήνων ειδικών από την Αθήνα.
Η επιστημονική ομάδα του Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου LaserVision βραβεύθηκε για ανακοίνωση που αφορούσε τη χειρουργική διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών με την εξελιγμένη τεχνική SMILE (Small-Incision Lenticule Extraction) σε σύγκριση με τοπογραφικά κατευθυνόμενες σμιλεύσεις με την τεχνική LASIK.
Οι διαθλαστικές ανωμαλίες είναι η μυωπία, η υπερμετρωπία, ο αστιγματισμός και η  πρεσβυωπία, ενώ το LASIK είναι η παραδοσιακή τεχνική διόρθωση της μυωπίας, η οποία όμως έχει εξελιχθεί με τις τοπογραφικά κατευθυνόμενες σμιλεύσεις.
Η βράβευση έγινε στο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ASCRS), που πραγματοποιήθηκε 5-9 Μαΐου 2017 στο Λος Άντζελες με τη συμμετοχή 12.000 οφθαλμιάτρων και επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο.
«Η επιστημονική αυτή διάκριση επιβεβαιώνει για μία ακόμη χρονιά την πρωτοπορία της επιστημονικής μας ομάδας στην Διαθλαστική Χειρουργική και ιδιαίτερα στον συνδυασμό διασύνδεσης κερατοειδή και τοπογραφικά κατευθυνόμενων σμιλεύσεων», δήλωσε ο χειρουργός-οφθαλμίατρος Δρ. Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD,  ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision, καθηγητής Οφθαλμολογίας Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, NYU Medical School. Και συνέχισε: «Η παρουσία της ομάδας του LaserVision στο συνέδριο ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, αφού συνολικά συμμετείχαμε σε 31 διαφορετικές εκδηλώσεις του συνεδρίου με 52 πρωτότυπες ανακοινώσεις, επιστημονικές ανακοινώσεις, βίντεο και διαλέξεις».
Πιο συγκεκριμένα, ο Δρ. Κανελλόπουλος ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στο συνέδριο, με δύο διαλέξεις για τη διασύνδεση κερατοειδή και τοπογραφικά κατευθυνόμενων σμιλεύσεων (η διασύνδεση αυτή είναι γνωστή ως Πρωτόκολλο της Αθήνας), καθώς και σε στρογγυλή τράπεζα όπου μαζί με τέσσερις κορυφαίους Αμερικανούς οφθαλμιάτρους συζητήθηκε η επιλογή ενδοφακών για δύσκολα περιστατικά χειρουργικής διόρθωσης καταρράκτη, για τα οποία έχει ζωτική σημασία το είδος των ενδοφακών που θα χρησιμοποιηθούν.
Ήταν επίσης ομιλητής σε τρίτη διάλεξη, η οποία αφορούσε το συνδυασμό διασύνδεσης κερατοειδή με τοπογραφικά κατευθυνόμενες σμιλεύσεις για την αντιμετώπιση του κερατόκωνου, καθώς και τη διασύνδεση κερατοειδή σε επεμβάσεις LASIK.
Επιπλέον, η επιστημονική ομάδα του LaserVision παρουσίασε 13 πρωτότυπες ανακοινώσεις, οι οποίες αφορούσαν την εξέλιξη τεχνικών laser για τη διόρθωση της μυωπίας, της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού, την παραμετροποίησή τους και την αξιολόγηση αυτών των αποτελεσμάτων, καθώς και σύγχρονους τρόπους αξιολόγησης των αποτελεσμάτων (πέραν της απλής οπτικής οξύτητας) και καινούργιες τεχνικές που παρουσιάστηκαν σε μορφή video, έτσι ώστε να επωφεληθούν οι σύνεδροι από καινοτόμες χειρουργικές τεχνικές, τις οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στην κλινική τους εμπειρία. 
Η ομάδα συμμετείχε επίσης σε τέσσερα κλινικά φροντιστήρια, δύο από τα οποία οργάνωσε ο κύριος Κανελλόπουλος, όπου το θέμα ήταν η διασύνδεση κερατοειδή και οι τοπογραφικά κατευθυνόμενες σμιλεύσεις με laser, στις οποίες η ομάδα της Αθήνας αποτελεί την τελευταία τριετία την βασική πηγή εκπαίδευσης πολλών Αμερικανών οφθαλμιάτρων.
Το συνέδριο ASCRS είναι ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα συνέδρια Οφθαλμολογίας στον κόσμο, μαζί με τα ετήσια συνέδρια της Αμερικανικής και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (ΑΑΟ και EAO, αντίστοιχα) και της αμερικανικής Εταιρείας Έρευνας στην Όραση & την Οφθαλμολογία (ARVO), αλλά το μεγαλύτερο σε ό,τι αφορά την Διαθλαστική Χειρουργική.
«Η ελληνική Οφθαλμολογία όχι μόνο παρακολουθεί τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά, όπως προκύπτει από το εφετινό συνέδριο, πρωτοστατεί και διδάσκει μεγάλο μέρος των οφθαλμιάτρων παγκοσμίως για τεχνικές που μπορούν να δώσουν ακόμα πιο ασφαλή και ενισχυμένα αποτελέσματα στους ασθενείς», κατέληξε ο Δρ. Κανελλόπουλος.
Η εργασία που βραβεύθηκε είχε θέμα «Topography- Guided LASIK Versus Small-Incision Lenticule Extraction: Postoperative Digitized Centration Evaluation in Contralateral Eyes».

Συνέντευξη του Δρ. Α.I. Κανελλόπουλου στη διάρκεια του συνεδρίου, στο EyeWorld Video Reporter, μπορείτε να δείτε στο link  https://www.youtube.com/watch?v=K8A6vwmqXq4
Αναλυτική παρουσίαση των συμμετοχών της επιστημονικής ομάδας του LaserVision στο ASCRS 2017 μπορείτε να δείτε στο link https://www.youtube.com/watch?v=quJWXm_jJdM


#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!