Σουφλέ σοκολάτας!

 Γλυκά
Σουφλέ σοκολάτας


Υλικά για μια μεσαία φόρμα:

    350 gr γάλα
    100 gr ζάχαρη
    2 κρόκοι
    40 gr corn flour
    8 ασπράδια
    150 gr κουβερτούρα λιωμένη ή 50 gr κακάο
    4-5 βανίλιες

Εκτέλεση:


    Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη.
    Κατόπιν προσθέτετε το κορν φλάουρ και τις βανίλιες και ανακατεύετε καλά με ξύλινο κουτάλι.
    Αραιώνετε το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.
    Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σ' ένα κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά, προσθέτετε το μίγμα των κρόκων και της ζάχαρης και αφήνετε την κρέμα να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς (σε χαμηλή φωτιά).
    Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τη ρίχνετε σιγά-σιγά μέσα στην κρέμα ανακατεύοντας καλά (με το χέρι, το μίξερ απαγορεύεται δια ροπάλου).
    Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα ή το κακάο.
    Βουτυρώνετε μια φόρμα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Αδειάζετε την κρέμα στην φόρμα και πασπαλίζετε απο πάνω ελαφρώς με ζάχαρη άχνη.Aν δεν έχετε ζάχαρη άχνη, μπορείτε να χτυπήσετε την κανονική ζάχαρη στην μουλινέτα για λίγο και να κάνετε τη δουλειά σας!.
    Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 20-30 λεπτά.
    Σερβίρεται αμέσως μόλις βγεί απο τον φούρνο.
typos.com.cy

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!