Κοτόπουλο με μπύρα
- 1 μεταλλικό κουτί μπύρας (750ml) - Διάλεξε ξανθιά μπύρα και κατά προτίμηση weiss
- 1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό
- 1 πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- Αλάτι και πιπέρι
- Πάπρικα
- Ελαιόλαδο
- Σέρβιρε με λευκό ρύζι ατμού ή πουρέ
Εκτέλεση:
- Πλένετε το κοτόπουλο και άφηστε το σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει
- Αλατοπιπέρωστε και πασπάλισα με αρκετή πάπρικα
- Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σόταρετε για 1 λεπτό το κρεμμύδι να γυαλίσει
- Πρόσθεστε και τις πιπεριές και συνέχιστε το σοτάρισμα για μερικά ακόμη λεπτά
- Πρόσθεστε τα κομμάτια κοτόπουλο και γύριστε τα λίγο μέσα στην κατσαρόλα να πάρουν ελαφρή λευκό χρώμα
- Ρίξτε την μπύρα μέχρι να σκεπάσει το κοτόπουλο και χαμήλωστε τη φωτιά
- Άφηστε το μείγμα να σιγοψηθεί για 1 ώρα περίπου
- Σέρβιρετε με πουρέ πατάτας ή αχνιστό ρύζι ατμού