«Φεστιβάλ Παραδοσιακής Γαστρονομίας - Γιορτή Νέων Παραγωγών & Δημιουργών» - Τόπος Τεχνών «Χώρα»


11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
 ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 12 & ΤΡΙΤΗ 13 IOYNIOY 2017
ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ «ΧΩΡΑ», ΛΕΛΕΪΚΑ ΥΠΑΤΗΣ


«Φεστιβάλ Παραδοσιακής Γαστρονομίας»: Εκθέσεις προϊόντων, μουσική, κουκλοθέατρο.
Παραδοσιακές τεχνικές μαγειρικής. Παραδοσιακές τεχνικές επεξεργασίας τροφίμων (μαρμελάδες, λικέρ). Οικιακή τυροκομία (γιαούρτι, τυρί, ξυνόγαλο, βούτυρο, ξυνοτύρι). Παραδοσιακά ζυμαρικά (τραχανάς , ξινός, γλυκός, χοντρός, χυλοπίτες). Πίτες , φύλλο, ζυμάρια. Εργαστήρια, σεμινάρια, εκθέσεις τοπικών παραγωγών.
Ταυτόχρονα με το «Φεστιβάλ Παραδοσιακής Γαστρονομίας»  επανέρχεται και η παλιότερη «Γιορτή Νέων Παραγωγών» στην οποία συμμετέχουν νέοι παραγωγοί και δημιουργοί. Εκθέσεις  νέων δημιουργών (κοσμήματα, ρούχα, παπούτσια, διακοσμητικά είδη), προϊόντα διατροφής .
Παράλληλα, με ελεύθερη είσοδο για όλους, ένα παραδοσιακό γλέντι με τους «Ξέφραγο Αμπέλι» με μουσική απ΄όλη την Ελλάδα και  μια παράσταση κουκλοθέατρου για παιδιά από το κουκλοθέατρο «Καραμπόλα».
Πρόγραμμα Φεστιβάλ Γαστρονομίας
Δευτέρα 12 Iουνίου 2017
6.00 μ.μ.  Εργαστήρι σπιτικού φύλλου (στριφτόπιτα). Διάρκεια 2 ώρες.
7.00 μ.μ.  Εργαστήρι τραχανά. Διάρκεια 3 ώρες.
8.00 μ.μ.  Τυροκομία (πήξιμο τυριού, γιαούρτης, τυρόγαλο, μυζήθρα). Διάρκεια 3 ώρες.
Τρίτη 13 Ιουνίου 2017
6.00 μ.μ. Εργαστήρι τραχανά. Διάρκεια 3 ώρες.
8.00 μ.μ. Τυροκομία ( χλωροτύρι, κοπάνισμα, βούτυρο, ξυνοτύρι, ξυνόγαλο). Διάρκεια 3 ώρες.
Δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια ή ως εκθέτες μέχρι το Σάββατο 10 Ιουνίου στέλνοντας e-mail στο  info@xwra.gr ή τηλεφωνικά στο 2231051075








#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!