Nanotexnology 2017. H Ελλάδα της επόμενης μέρας

NANOTEXNOLOGY 2017. H Ελλάδα της επόμενης μέρας

“Έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα της Ελλάδας”, είπε μεταξύ άλλων στην Κεντρική Εκδήλωση του πολυγεγονότοςNANOTEXNOLOGY 2017 ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Ν. Παπά, Παναγιώτης Σκούτας. Ο κ Σκούτας αναφερόμενος στην ψηφιακή τεχνολογία, τόνισε πως είναι η “νέα βαριά βιομηχανία της χώρας μας”.

Στην χθεσινή Κεντρική Εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνανο Χρήστος Καφτεράνηςεκπροσωπώντας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Θεόδωρος Λαόπουλος Αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο Σίμος Μπενσσασών εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για την Επιχειρηματική Καινοτομία και τη δικτύωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, ο Χρήστος Καφτεράνης εκ μέρους του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, αναφέρθηκε στην υψηλή  ποιότητα που προσθέτουν οι νέες τεχνολογίες στα τρόφιμα και μεταξύ άλλων προανήγγειλε το έμπρακτο ενδιαφέρον του ΥΠΑΑΤ για το Κέντρο Οργανικών Ηλεκτρονικών στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο θα ενταχθεί και ειδικό τμήμα nanoagro.

Βασικοί ομιλητές της Κεντρικής Εκδήλωσης του Συνεδρίου ήταν επιστήμονες παγκοσμίως γνωστοί για την έρευνά τους στα νέα υλικά και τις τεχνολογίες. Πιο συγκεκριμένα, τις ομιλίες ξεκίνησε ο S.Marder από το Ινστιτούτο GeorgiaTech των ΗΠΑ, ο H.JSnaith από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο οποίος μίλησε για τη χρήση πολλά υποσχόμενων προηγμένων υλικών (περοβσκίτες)στα φωτοβολταϊκά,και ο διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Σειραδάκης, ο οποίοςαναφέρθηκε στο πρώτο εργαλείο της αρχαίας ψηφιακής τεχνολογίας, τον υπολογιστή των Αντικυθήρων και την πολυετή έρευνά του.   

Το παρόν στην Κεντρική Εκδήλωση του Διεθνούς Πολυγεγονότος Συνεδρίων και Έκθεσης Νανοτεχνολογίας NANOTEXNOLOGY 2017 που διεξάγεται από την 1ηΙουλίου μέχρι και τις 8 Ιουλίου στο ξενοδοχείο PortoPalace της Θεσσαλονίκης, έδωσαν μεταξύ άλλων, η Προϊσταμένη Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο εκπρόσωπος της Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Κωνσταντίνος Καρποχτσής, ο Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Παντελής Αγγελίδης, και ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος. 
   
Νανοϊατρική και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Οι εργασίες των Συνεδρίων συνεχίζονται με θέματα που αφορούν τη Νανοϊατρική και την εφαρμογή της στην κλινική πράξη, την παρουσίαση της ελληνικής πλατφόρμας Νανοϊατρικής NANOGR, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή από τις 15.00 έως τις 17.30 θα πραγματοποιηθεί Workshop με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές, στο οποίο θα συμμετέχουν ερευνητικοί και επιχειρηματικοί φορείς, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, η οποία συμμετέχει στον Ελληνικό Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών HOPE-A.
Οι εργασίες του πολυγεγονότος NANOTEXNOLOGY 2017 ολοκληρώνονταιτο Σάββατο 8 Ιουλίου, με τη λήξη και του Θερινού Σχολείου στις Νανοεπιστήμες, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και την Νανοϊατρική, στο οποίο συμμετέχουν 70 ερευνητές και φοιτητές απόόλο τον κόσμο.Παράλληλα με τα Συνέδρια Νανοεπιστημών & Νανοτεχνολογιών (ΝΝ17), Οργανικών Ηλεκτρονικών (ISFOE17), και του Θερινού Σχολείου, γίνεται και Έκθεση προϊόντων και εφαρμογών Νανοτεχνολογίας, Οργανικών Ηλεκτρονικών και Νανοϊατρικής από Εταιρείες προηγμένης τεχνολογίας, Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου PortoPalace.

Ιαπωνικοί κολοσσοί στο Nanotexnology 2017

 Ένα σχεδόν χρόνο μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργαικών Ηλεκτρονικών HOPE-A και του αντίστοιχου ιαπωνικού JAPEC που αριθμεί 80 εταιρείες κολοσσους και ο ετήσιος τζίρος τους φθάνει το 1 τρις δολλάρια, μία ακόμη συνάντηση εργασίας , πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στη διάρκεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε (3.7.2017) στο ξενοδοχείο Porto Palace στο πλαίσιο του Πολυσυνεδρίου Nanotexnology 2017, o Πρόεδρος του Japec καθηγητής Toshihide Kamata , αναφέρθηκε στις τάσεις και τα προϊόντα της βιομηχανίας των οργανικών ηλεκτρονικών και των νέων υλικών που έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια στην Ιαπωνία. "Όσο υψηλότερη είναι η τεχνολογία, τόσο πιο κοστοβόρα" εξήγησε ο Τ Kamata και δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για τις νέες τεχνολογίες αλλά και τις εταιρείες που αναπτύσσονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, πύλη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 Όπως χαρακτηριστικά είπε "οι διαφορετικές κουλτούρες , οδηγούν και σε διαφορετική τεχνολογική ανάπτυξη, αλλά πρέπει να εξεταστούν αναλυτικά οι ανταλλαγές στην τεχνογνωσία και η στενότερη συνεργασία" Στο Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών και η ΔΕΗ Στο HOPE-A συμμετέχει εδώ και λίγο καιρό και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο φετεινό Πολυσυνέδριο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τον πρωτοποριακό ρόλο που μπορούν να παίξουν τα οργανικά ηλεκτρονικά και οι νέες τεχνολογίες , οι οποίες δημιουργούν προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον.
Η κεντρική εκδήλωση την Τρίτη 4 Ιουλίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ένας από τους βασικούς ομιλητές-τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο διάσημος για το έργο του καθηγητής του ΑΠΘ Γιάννης Σειραδάκης. Η έκθεση νανοτεχνολογικών προϊόντων και εταιρειών Νανοτεχνολογίας από ολόκληρο τον κόσμο λειτουργεί ήδη στο ξενοδοχείο Porto Palace.

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!