Πουλερικά
Φιλετάκια κοτόπουλου με κρέμα γάλακτος
Υλικά για 2 άτομα:
1 μεγάλο φιλέτο κοτόπουλου
1 κουτί κρέμα γάλακτος (250 γραμ.)
1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
1 πρέζα δυόσμο
λίγο λάδι ή βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το φιλέτο σε λωρίδες, το βάζουμε στο τηγάνι με νερό και το αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά.
Χύνουμε το νερό, προσθέτουμε λίγο λάδι ή βούτυρο, το αλάτι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
Μετά προσθέτουμε το κρασί στο κοτόπουλο και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
Προσθέτουμε την κρέμα, το δυόσμο και το πιπέρι, σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά.
Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή ρύζι. Είναι λίγο βαρύ, αλλά πολύ νόστιμο.
http://www.typos.com.cy
Φιλετάκια κοτόπουλου με κρέμα γάλακτος
Υλικά για 2 άτομα:
1 μεγάλο φιλέτο κοτόπουλου
1 κουτί κρέμα γάλακτος (250 γραμ.)
1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
1 πρέζα δυόσμο
λίγο λάδι ή βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το φιλέτο σε λωρίδες, το βάζουμε στο τηγάνι με νερό και το αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά.
Χύνουμε το νερό, προσθέτουμε λίγο λάδι ή βούτυρο, το αλάτι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
Μετά προσθέτουμε το κρασί στο κοτόπουλο και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
Προσθέτουμε την κρέμα, το δυόσμο και το πιπέρι, σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά.
Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή ρύζι. Είναι λίγο βαρύ, αλλά πολύ νόστιμο.
http://www.typos.com.cy