Όσπρια
Ρεβύθια με λουκάνικα
Υλικά:
2 φλυτζάνια τσαγιού ρεβύθια ήδη βρασμένα
1 φλυτζάνι τσαγιού πράσα ψιλοκομμένα
2 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
1 λουκάνικο χωριάτικο (απλό ή με πράσο) κομμένο σε ροδέλες
1 φλυτζάνι τσαγιού φέτα τρίμμα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τα πράσα και τα λουκάνικα σε λίγο ελαιόλαδο (θα βγάλουν λίπος και τα λουκάνικα).
Προσθέτουμε τα ρεβύθια, τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο ελάχιστο δυνατό και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 10 λεπτά περίπου.
Αν κατά την διάρκεια του ψησίματος δούμε ότι το φαγητό δεν έχει υγρά, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βρασμένο νερό, ή καλύτερα λίγο βραστό ζουμί από τα ρεβύθια.
Στο τέλος, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε την φέτα.
typos.com.cy
Ρεβύθια με λουκάνικα
Υλικά:
2 φλυτζάνια τσαγιού ρεβύθια ήδη βρασμένα
1 φλυτζάνι τσαγιού πράσα ψιλοκομμένα
2 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
1 λουκάνικο χωριάτικο (απλό ή με πράσο) κομμένο σε ροδέλες
1 φλυτζάνι τσαγιού φέτα τρίμμα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τα πράσα και τα λουκάνικα σε λίγο ελαιόλαδο (θα βγάλουν λίπος και τα λουκάνικα).
Προσθέτουμε τα ρεβύθια, τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο ελάχιστο δυνατό και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 10 λεπτά περίπου.
Αν κατά την διάρκεια του ψησίματος δούμε ότι το φαγητό δεν έχει υγρά, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βρασμένο νερό, ή καλύτερα λίγο βραστό ζουμί από τα ρεβύθια.
Στο τέλος, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε την φέτα.
typos.com.cy