Καλαμάρια γεμιστά με τυρί, ντομάτα, πιπεριά

Υλικά συνταγής
  • καλαμάρια: 4 μεγάλα ή 8 μέτρια
  • ελαιόλαδο: 6 - 7 κουταλιές της σούπας
  • ντοματάκια φρέσκα ή κονσέρβας: 100 γρ. ψιλοκομμένα
  • πιπεριά Φλωρίνης: μισή, κομμένη σε κυβάκια
  • φέτα ή κατσικίσιο τυρί: 100 γρ. κομματιασμένα
  • λεμόνι: 1
  • κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
  • ούζο: 1 ποτηράκι
  • άνηθος: 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε τα καλαμάρια, αφαιρώντας τη διαφανή μεμβράνη και τα σκληρά μέρη. Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια τους. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πλοκάμια. Σβήνετε με το ούζο, προσθέτετε το αλατοπίπερο και τον άνηθο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5’ - 6’.
Προσθέτετε τα ντοματάκια και βράζετε για 3’ - 4’ ακόμη. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτετε τη φέτα ή το κατσικίσιο τυρί και την πιπεριά. Γεμίζετε τα καλαμάρια με το μείγμα και τα τοποθετείτε σε μικρό ταψάκι. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και καλύπτετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο.
Ψήνετε στους 170 °C για 1 ώρα. Ανοίγετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10’. Περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τα σερβίρετε με το λάδι τους.


 newpost.gr

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!