1 φύλλο σφολιάτας (έτοιμη ή σπιτική)
6 κολοκυθάκια μέτρια
200 γρ. μανιτάρια σε φετάκια
4 αυγά
350 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. γραβιέρα
100 γρ. μανούρι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
60 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε τα κολοκυθάκια, πετάτε τις δύο άκρες και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες χωρίς να τα ξεφλουδίσετε. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι ή φόρμα για τάρτες και στρώνετε τη σφολιάτα. Την τρυπάτε σε διάφορα σημεία με πιρούνι και τη βάζετε στο ψυγείο.
Τρίβετε τη γραβιέρα σε χοντρό τρίφτη και κομματιάζετε το μανούρι. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια με το σκόρδο, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά όσο χρειαστεί μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
Σ' ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος με ένα πιρούνι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε τα κολοκυθάκια με τα μανιτάρια στη σφολιάτα. Πασπαλίζετε με τη γραβιέρα και το μαϊντανό και σκορπίζετε το μανούρι. Περιχύνετε τα υλικά με το μείγμα αυγών - κρέμας. Βάζετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C και ψήνετε μέχρι να πάρει χρώμα για 40' περίπου.
του Newsroom