Βιργινία Στεργίου: Έξι πυλώνες ανάπτυξης για την Ανατολική Φθιώτιδα


Βιργινία Στεργίου
Συνδημότισσες και Συνδημότες

     Είναι προτεραιότητα, να ζούμε σε ένα Δήμο που σέβεται και υπηρετεί τη νεολαία, τις γυναίκες, τους συνανθρώπους μας σε ανάγκη.
Είναι προτεραιότητα, να ζούμε σε ένα Δήμο ανάπτυξης, που θα παράγει πλούτο και δουλειές, πολιτισμό και τουρισμό με οφέλη για όλους και θα σέβεται το περιβάλλον.
Είναι προτεραιότητα, να ζούμε σε έναν Δήμο που θα επιστρέφει στους πολίτες μια σύγχρονη, αποτελεσματική εξυπηρέτηση για τις καθημερινές μας ανάγκες.
Οι πυλώνες του προγράμματός μας θα είναι κυριολεκτικά στον αέρα, αν δεν τις διαπνέουν αξίες. Αξίες όπως η διαφάνεια, ώστε όλα να γίνονται στο φως με διαβούλευση, δημοσιότητα και εξαντλητικό διάλογο.
Με συνεργασία και όχι λόγω Κλεισθένη, το γραφείο δημάρχου θα είναι διαρκώς ανοιχτό στις ιδέες και στις πρωτοβουλίες. Με γνώση και τεκμηρίωση, για να είναι το κάθε μας βήμα κοστολογημένο και υλοποιήσιμο.

Για να πετύχουμε τους στόχους μας, θα δώσουμε ταυτόχρονες μάχες, σε πολλαπλά επίπεδα. Να κινητοποιήσουμε το Δήμο, τις επιχειρήσεις, το κεντρικό κράτος, την Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιδρύματα και Οργανώσεις πολιτών.

Φίλες και Φίλοι,

Στις 26 Μαΐου κρίνεται το αύριο του τόπου μας. Κρίνεται ποιοι άνθρωποι θα αναλάβουν τη μεγάλη ευθύνη να φέρουν μια πραγματική αλλαγή στο Δήμο Στυλίδας.
Στην «Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα» έχουμε τη γνώση, τις ιδέες, αλλά προπαντός το σχέδιο και τη βούληση να προχωρήσουμε στις απαραίτητες μεγάλες αλλαγές για την αναγέννηση της περιοχής μας.
Σε ότι με αφορά, δεσμεύομαι να δώσω όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να γίνει ο Δήμος Στυλίδας ένας Δήμος- πρότυπο, ένας Δήμος που θα μας αξίζει και για τον οποίο θα είμαστε περήφανοι. Άλλωστε για αυτό το λόγο είμαι υποψήφια δήμαρχος. Γιατί το καθήκον μας σ’ αυτό τον υπέροχο τόπο είναι να τον αφήσουμε καλύτερο στα παιδιά μας.
                                                                                                                   Βιργινία Στεργίου

Υποψήφια Δήμαρχος Στυλίδας


Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκα στη Λαμία και κατάγομαι από τη Στυλίδα όπου και έζησα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια. Είμαι μαθηματικός, διδάκτωρ της Σχολής Θετικών Επιστημών, του Τμήματος Μαθηματικών, του Πανεπιστημίου Πατρών, έχω δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, στη Διδακτική των Μαθηματικών και στην Οικονομία και Διοίκηση.

Υπηρέτησα την «Εκπαίδευση» για 32 χρόνια: ως καθηγήτρια των μαθηματικών στη Β/θμια Εκπαίδευση, ως καθηγήτρια μαθηματικών στην ιδιωτική εκπαίδευση, ως διοικητικό στέλεχος σε Γραφεία Β/θμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, ως Σύμβουλος Εκπαίδευσης στη ΜΕΑ U.N.E.S.C.O. Υπήρξα εκπρόσωπος της Ελλάδος σε διεθνείς συναντήσεις σε θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού και επιστημών, ερευνήτρια, εισηγήτρια (Rapporteur) σε διεθνή συνέδρια, εισηγήτρια σε επιστημονικά συνέδρια, διοικητικό στέλεχος στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Παρίσι, επιστημονική συνεργάτης στο βαθμό του λέκτορα στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, υποψήφια βουλευτής  της ΝΔ στο Νομό Φθιώτιδας.
Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, έχω παρουσιάσει πλούσιο συγγραφικό έργο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, διεθνή συνέδρια, σε μέσα μαζικής ενημέρωσης με άρθρα κοινωνικού περιεχομένου και έχω εργαστεί για την προώθηση των θεμάτων ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων επί σειρά ετών. 
Μιλάω άριστα αγγλικά και γαλλικά, και γνωρίζω πολύ καλά ιταλικά και λίγα γερμανικά.
Είμαι παντρεμένη με τον Υποπτέραρχο Ιπτάμενο της Πολεμικής Αεροπορίας εν αποστρατεία, Αγαμέμνονα Κολιάκο και έχουμε αποκτήσει ένα γιο τον Ευάγγελο που είναι γιατρός και κάνει την ειδικότητά του στη  θωρακοχειρουργική στη Λωζάννη της Ελβετίας και μια κόρη, την Αλεξάνδρα που έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Νομική Σχολή Assas Paris II και κάνει την άσκησή της στο Παρίσι.


ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ
ΕΞΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΝΑΤΥΞΗΣ

Πρώτη προτεραιότητα, είναι να ζούμε σε μια Ανατολική Φθιώτιδα καθαρή, πολιτισμένη, νοικοκυρεμένη:

⦁    Καθημερινότητα του Πολίτη-Ποιότητα Ζωής

⦁    Έμφαση στην καθαριότητα με σχεδιασμό για ανανέωση του στόλου απορριμματοφόρων και αγορά νέων κάδων. Συστηματικό πλύσιμο των κάδων.
⦁    Πλατείες, πάρκα, αξιοποίηση και εκμετάλλευση εγκαταλειμμένων δημόσιων κτιρίων, καλλωπισμός δημόσιων χώρων.
⦁    Φωτισμός, πεζοδρόμια, πράσινο, παιδικές χαρές.
⦁    Αποκατάσταση και αντικατάσταση σωληνώσεων του δικτύου ύδρευσης όπου χρειάζεται, συστηματικός ποιοτικός έλεγχος και καθαρισμός των δεξαμενών.
⦁    Προσπάθεια για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου σε ολόκληρο το Δήμο (τεράστιο οικολογικό όφελος για το περιβάλλον και τον Μαλιακό κόλπο).
⦁    Αναβάθμιση δικτύων άρδευσης (επισκευή, ενίσχυση).
⦁    Δημιουργία υδάτινων ταμιευτήρων νερού και γεωτρήσεων όπου χρειάζεται.
⦁    Αγροτική οδοποιία. Συντήρηση των αγροτικών δρόμων.
⦁    Καθαρισμός των ρεμάτων.
⦁    Αστική οδοποιία (λακκούβες, οδόστρωμα).
⦁    Αδέσποτα, δημοτικό κτηνιατρείο και καταφύγιο προσωρινής  φιλοξενίας.
⦁    Αστική κυκλοφορία, δημοτικά παρκινγκ.
⦁    Εξυπηρέτηση του πολίτη. Προτάσεις για την επικοινωνία των δημοτών σε απομακρυσμένα χωριά του δήμου μας.
⦁    Στήριξη εθελοντικών οργανώσεων.
⦁    Πρόγραμμα βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Κάθε πολίτης και επισκέπτης, παιδιά και ηλικιωμένοι θα κινούνται με περισσότερη άνεση και ασφάλεια στην πόλη: με τα πόδια, το αυτοκίνητο και το ποδήλατο. Ιδιαίτερη μέριμνα για τα Άτομα με Αναπηρία.

⦁    Αθλητισμός-Εκπαίδευση-Πολιτισμός

⦁    Αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου Στυλίδας
⦁    Δημιουργία αθλητικών χώρων, συστηματική συντήρηση και λειτουργική αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών, αξιοποίηση των εγκαταστάσεων ποδοσφαίρου, τένις κλπ. Υλοποίηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού.  Αθλητικές υποδομές του Δήμου προσβάσιμες σε όλους.
⦁    Στήριξη των αθλητικών συλλόγων και προσπάθεια διεύρυνσης του θεσμού του «Ναυτικού Ομίλου» σε όλα τα παραθαλάσσια μέρη του Δήμου.
⦁    Ανάδειξη και συντήρηση αρχαιοτήτων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς: Τουριστική αξιοποίηση και προστασία της Ακροπόλεως της Πελασγίας, δημιουργία Μουσειακού χώρου μέσω τρισδιάστατης απεικόνισης στον Αχινό.
⦁    Στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου.
⦁    Δημιουργία Κέντρου Πολιτισμού: Διοργανώσεις Φεστιβάλ, σε σχέση με την αναβίωση τοπικών εθίμων. Θεσμοθέτηση συναφών με την ιδιοσυγκρασία της περιοχής πολιτιστικών δρώμενων για τη δραστηριοποίηση και τόνωση του τοπικού πολιτιστικού στοιχείου και της εμπορικής κίνησης.
⦁    Ανάδειξη σημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος, διαμόρφωση με χαμηλό κόστος περιηγητικών μονοπατιών και κατάθεση πρότασης συμπερίληψή τους στα ευρωπαϊκά μονοπάτια. 
⦁    Δημιουργία Μουσείου Ψαρικής Τέχνης στην Αγία Μαρίνα.
⦁    Πρόγραμμα για τη διάσωση της Γέφυρας της Αγίας Μαρίνας και τουριστική της αξιοποίηση.
⦁    Δημιουργία Μουσείου Ελιάς σε συνεργασία με τον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό στη Στυλίδα και την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της περιοχής πάνω στην ελιά. Προβολή και διάθεση των τοπικών μας προϊόντων ελιάς και λαδιού.
⦁    Προσπάθεια ένταξης της περιοχής μας στο Πρόγραμμα «Μεσογειακή Δίαιτα» της «Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO», για την προβολή του Δήμου μας και την ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής.
⦁    Βελτίωση και συντήρηση σχολικών εγκαταστάσεων, αναβάθμιση τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολείων, στήριξη και ανάδειξη του έργου της εκπαιδευτικής κοινότητας. 
⦁    Δημιουργία Κέντρου Διά Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης: Τομείς διά βίου μάθησης - εκπαίδευσης: Γεωργία, Κτηνοτροφία, Αλιεία, Ιχθυοκαλλιέργεια, Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, Νέες τεχνολογίες, Πολιτισμός κ.α.
⦁    Πιλοτικό πρόγραμμα “ανοιχτών σχολειών”, ώστε κάποια σχολεία να διοργανώνουν δραστηριότητες, σεμινάρια και εκδηλώσεις τα απογεύματα, μετά από αιτήματα οργανώσεων πολιτών της γειτονιάς ή συλλόγων.
⦁    Ειδικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με εταιρείες τεχνολογίας (όπως με την Microsoft και άλλες για να αποκτήσουν νέοι και μεγαλύτεροι, ψηφιακές δεξιότητες και να μάθουν να χειρίζονται υπολογιστή και κοινωνικά μέσα δικτύωσης). 
⦁    Δημιουργία Πολυχώρων  νεολαίας, (εκδηλώσεις, σεμινάρια, προβολές και κάθε δραστηριότητα που επιθυμούν οι νέοι της περιοχής). Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η αξιοποίηση του πέτρινου ελαιοτριβείου Γλύφας.
⦁    Ίδρυση Δημοτικού Ωδείου.

⦁    Δημοτικές Υπηρεσίες-Κοινωνικές Υπηρεσίες

⦁    Εκπαίδευση και κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού.
⦁    Καταγραφή και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.
⦁    Αναβαθμισμένα ΚΑΠΗ, ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», δημιουργία δομών για άτομα με αναπηρία.
⦁    Κοινωνική μέριμνα-Εθελοντισμός: Λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κοινωνικού Φαρμακείου και Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
⦁    Νέες κοινωνικές υπηρεσίες για τους ηλικιωμένους και τους άπορους.
⦁    Ειδικά προγράμματα στήριξης της απασχόλησης των γυναικών.
⦁    Σύγχρονα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
⦁    Πρότυπο Δημοτικό Γραφείο Διασύνδεσης με στόχο τη δικτύωση των νέων με τις επιχειρήσεις της περιοχής και τη συνεχή ενημέρωσή τους για επαγγελματικές ευκαιρίες.
⦁    Καθιέρωση της ημέρας του πολίτη, με στόχο τον ανοιχτό διάλογο, την ανταλλαγή απόψεων και την επικοινωνία των πολιτών απευθείας με το Δήμο.

⦁    Επιχειρηματικότητα- Οικονομία

⦁    Στήριξη των συνεταιρισμών και των παραγωγών για την προώθηση των τοπικών προϊόντων: Φεστιβάλ ελιάς, συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, ημερίδες για τη βιολογική καλλιέργεια, εκδηλώσεις, μάρκετινγκ και προβολή τοπικών προϊόντων.
⦁    Προβολή των αλιέων με καθιέρωση ετησίων εκδηλώσεων όπως θαλασσινές γιορτές που θα τονίσουν τη ναυτική παράδοση του τόπου μας και θα στηρίξουν τη μεγάλη αυτή κατηγορία επαγγελματιών.
⦁    Ενίσχυση και στήριξη του εμπορικού κόσμου με εκδηλώσεις Χριστουγέννων, Πάσχα, Αποκριές, Λευκές Νύχτες, Ναυτική Εβδομάδα. Επαναφορά του «Διάπλου του Μαλιακού» και άλλων εκδηλώσεων για την τόνωση της αγοράς και την οικονομική ενίσχυση της περιοχής.
⦁    Στήριξη των Συλλόγων Γυναικών Στυλίδας και άλλων Γυναικείων Οργανώσεων για την παραγωγή και διάθεση χειροποίητων ποιοτικών παραδοσιακών προϊόντων προσφέροντας εργασία στα μέλη τους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιοχής και στη διατήρηση της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
⦁    Σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα: Θα προχωρήσουμε άμεσα στην εκπόνηση σχεδίου για τη δημιουργία κέντρου logistics στη Στυλίδα, που θα εξυπηρετεί την Κεντρική Ελλάδα και θα απογειώσει την οικονομία όλης της περιοχής.
⦁    Σχέδιο αναμόρφωσης της αγοράς της Στυλίδας, που θα τονώσει την τοπική οικονομία και θα δώσει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να προωθήσουν σε έναν σύγχρονο και ζωντανό χώρο τα προϊόντα τους.
⦁    Προστασία και ανάδειξη των παραλιών μας. Με παρεμβάσεις ανάδειξης του φυσικού πλούτου, σχεδιασμό τουριστικής ανάδειξης. Με ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης της παραλιών στις παραθαλάσσιες τοπικές κοινότητες (αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής και οπτικής ρύπανσης, ασφάλεια και αναψυχή) σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και τους επαγγελματίες εστίασης και όχι μόνο, της περιοχής.
⦁    Τουριστική ανάπτυξη- Θεματικός Τουρισμός: α) Αγροτουρισμός (Φεστιβάλ ελιάς: Καλλιέργεια της ελιάς, συγκομιδή, λάδι, μέλι, βότανα κ.ά.).
β) Εκπαιδευτικός Τουρισμός (Η πατρίδα του Αχιλλέα, Μυκηναϊκός πολιτισμός στην Ανατολική Φθιώτιδα)  σε συνεργασία με τα Εθνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. γ) Θρησκευτικός Τουρισμός (Ιερές Μονές Αγ. Βλασίου Στυλίδος, Αγ. Γεωργίου Νεράιδας, Αγ. Γεωργίου Μύλων, Αγ. Παρασκευής Σπαρτιάς, Παλαιομοναστηρίου Λογγιτσίου, Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεράϊδας). δ) Αθλητικός τουρισμός (Στήριξη αθλητικών φεστιβάλ και προσέλκυση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων).

⦁    Αειφόρος Ανάπτυξη

⦁    Κατάρτιση σχεδίου δράσεις για την ανθεκτικότητα του Δήμου και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.
⦁    Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια κτίρια και εισαγωγή εναλλακτικών μορφών ενέργειας.
⦁    Δημιουργία δομών στήριξης εναλλακτικής οικονομίας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
⦁    Η προστασία του περιβάλλοντος, με ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων, μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας και εφαρμογή αρχών βιοκλιματικού  σχεδιασμού.
⦁    Προσπάθεια σύνδεσης του Δήμου με το φυσικό αέριο: μείωση του ενεργειακού κόστους για τους δημότες, κίνητρα για νέες επενδύσεις.
⦁    Δημιουργία δομών στήριξης εναλλακτικής οικονομίας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
⦁    Ανακύκλωση: Ενημέρωση και πιλοτική εφαρμογή για το διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλικών με ανταποδοτικά οφέλη για τους δημότες. Συλλογή και επεξεργασία των πράσινων αποβλήτων (κυρίως κλαδέματα).

⦁    Έξυπνος Δήμος- Σύγχρονη Πόλη

⦁    Μετατρέποντας το Δήμο Στυλίδας σε μια “έξυπνη πόλη”, όπου όλες οι υπηρεσίες του δήμου θα συνδέονται μεταξύ τους με νέες τεχνολογίες, ώστε η μία να γνωρίζει τι κάνει η άλλη, να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα πολύ πιο γρήγορα και ο πολίτης να συμμετέχει σε αυτό, μέσα από ειδικό σύστημα καταγραφής προβλημάτων και αιτημάτων.
⦁    Υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων συνεργασίας του Δήμου με φορείς, όπως τα Πανεπιστήμια, για την παροχή πεδίου έρευνας, δράσης και υλοποίησης έργων.
⦁    Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Τμήμα Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για τη δημιουργία της «ψηφιακής Στυλίδας», με στόχους: α. Τη μείωση της γραφειοκρατίας. β. Την ταχύτερη εξυπηρέτηση του δημότη. γ. Την άμεση πληροφόρηση (μέσω σχετικού app) για  ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία τόσο του Δήμου όσο και του ωραρίου των καταστημάτων  κ.ά. 
⦁    Ψηφιακή υπογραφή και ψηφιακή διακίνηση εγγράφων, ώστε να γλιτώνουμε τις ουρές και τις μεγάλες καθυστερήσεις.
⦁    Ανοιχτό προϋπολογισμό, που σημαίνει πλήρη διαφάνεια των οικονομικών του δήμου, ώστε κάθε πολίτης να γνωρίζει που πάει κάθε ευρώ, ποια είναι τα έσοδα και τα έξοδά μας.
⦁    Ηλεκτρονικές πληρωμές.
⦁    Ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών.
⦁    Ψηφιακή εκπαίδευση των πολιτών, όλων των ηλικιών.

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!