Υλικά για 1 σούβλα
1 συκωταριά από αρνί ή κατσίκι και τα γλυκάδια
3-4 έντερα μεγάλα πλυμένα και καλά καθαρισμένα
3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε τη συκωταριά και την κόβετε σε μικρά κομμάτια. Πασπαλίζετε με μπόλικο πιπέρι. Ρίχνετε αρκετή ρίγανη, σκόρδο και μαϊντανό, ανακατεύοντας καλά. Περνάτε τα κομμάτια σε μικρή σούβλα εναλλάξ, δηλαδή ένα συκώτι, ένα πνευμόνι, λίγα γλυκάδια, σπλήνα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και αλατίζετε το κοκορέτσι.
Κατόπιν παίρνετε ένα έντερο, το οποίο έχετε πλύνει και καθαρίσει καλά και το καρφώνετε στην άκρη της σούβλας. Αφού το στερεώσετε, αρχίζετε να το τυλίγετε γύρω γύρω από τα εντόσθια προς το άλλο άκρο της σούβλας. Χρησιμοποιείτε τόσα έντερα όσο να σκεπαστούν καλά και να δεθούν τα κομμάτια.
Ψήνετε στα κάρβουνα δίπλα στο αρνί 2 ½ ώρες, γυρίζοντας τη σούβλα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σερβίρετε το κοκορέτσι κομμένο σε λεπτές ροδέλες.
Συμβουλή
Δεν αλατίζετε τη συκωταριά πριν την περάσετε στη σούβλα γιατί τα εντόσθια γλιστράνε πολύ.
Mix & Match
Το πικάντικο και έντονο γευστικά παραδοσιακό μας κοκορέτσι χρειάζεται για ταίρι του ένα κρασί με εξίσου έντονη και δροσερή προσωπικότητα. Ο Λευκός Μικρός Βοριάς του Άγγελου Ρούβαλη συνδυάζει την ιδιαίτερα έντονη και φρουτώδη αρωματική προσωπικότητα του Sauvignon Blanc με την πλούσια και δροσερή γεύση του Chardonnay, δημιουργώντας μια ιδιαίτερα ταιριαστή αρμονία με το πιάτο.
Πηγή: icookgreek.com