Υλικά συνταγής
8 αυγά
5-6 ώριμες ντομάτες
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 πράσινες πιπεριές κέρατο, κομμένες σε λεπτές ροδελίτσες
100 γρ. τυρί φέτα [*]
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε και ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, τις κόβετε στη μέση, τις πιέζετε να φύγουν τα σποράκια τους και τις ψιλοκόβετε.
Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, ρίχνετε μια πρέζα ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λ περιπου ή μέχρι να σωθούν τα υγρά της και να δέσει ελαφρώς.
Εν τω μεταξύ, σπάτε τα αυτά σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και τα χτυπάτε καλά με αυγοδάρτη ή πιρούνι. Σε ένα βαθύ πιάτο θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πιρούνι και ψιλοκόβετε και το μαϊντανό.
Όταν η σάλτσα σας θα είναι έτοιμη, ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα που βράζει τα χτυπημένα αυγά και τα ανακατεύετε διαρκώς, να πάνε παντού, μέχρι να ψηθούν καλά. Προσθέτετε και τη θρυμματισμένη φέτα με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 3-4 λ επιπλέον.
Σερβίρετε το καγιανά σας σε μερίδες αμέσως μόλις τον κατεβάσετε από τη φωτιά. Ωστόσο είναι πολύ νόστιμος και χλιαρός και κρύος.
[*] Σημείωση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τυρί φέτα με ψιλοκομμένο ζαμπόν ή μπέικον δίνοντας έτσι ξεχωριστή γεύση στο καγιανά σας και επίσης να αντικαταστήσετε το μαϊντανό με μπόλικο ψιλοκομμένο βασιλικό.
sintayes.gr