Τιραμισού
Υλικά
200 γρ. σαβαγιάρ
3 αυγά χωριστά κρόκους – ασπράδια σε μαρέγκα
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
4 κουταλιές ζάχαρη χτυπημένη με τους κρόκους
1 φλυτζανάκι καφέ εσπρέσσο
μισό φλυτζανάκι κονιάκ
κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Περνάμε γρήγορα τα σαβαγιάρ από το μίγμα καφέ και κονιάκ και φτιάχνουμε τη βάση σε μικρά μπολάκια (περίπου οκτώ), μεγαλύτερα πιατάκια, πιατελίτσες ή όπου αλλού μας αρέσει.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να θέλουμε να βάλουμε το δάχτυλο για επαναλαμβανόμενη δοκιμή.
Προσθέτουμε το τυρί και στο τέλος πολύ απαλά τα ασπράδια μαρέγκα.
Έτοιμο για γέμισμα και από πάνω μια καλή στρώση κακάο.
Στο ψυγείο και σερβίρεται με το απογευματινό αντίστοιχο ιταλικό καφεδάκι.
http://www.typos.com.cy