Τηγανίτες
Υλικά:
6-7 κ.σ. αλεύρι κίτρινο για ζύμωμα
1 κ.γ. baking powder
Νερό, όσο σηκώσει για να γίνει πυκνός χυλός (όσο να ενωθεί το αλεύρι, χωρίς να σβολιάσει και να πέφτει το μείγμα από το κουτάλι).
Μέλι ή ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε μπολάκι ετοιμάστε τον χυλό με τα πιο πάνω υλικά.
Τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, με λάδι να καλύπτει τον πάτο.
Ρίχνετε κουταλιές από το μείγμα σε μικρή απόσταση η μια από την άλλη.
Γυρίζετε τις τηγανίτες μόλις ροδίσουν και ψήνετε και από την άλλη μεριά. Βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Αν θέλετε ρίχνεται από πάνω, είτε μέλι, είτε ζάχαρη άχνη.
http://www.typos.com.cy/