Υλικά συνταγής
600 γρ. αλεύρι μαλακό250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
300-400 γρ. κεφαλοτύρι ανάμεικτο με κασέρι (αν θέλετε αναμειγνύετε κι άλλα κίτρινα τυριά όπως ρεγκάτο κ.λπ.)
μισό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
3 αυγά και άλλο ένα για την επιφάνεια
πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αναμειγνύετε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν στο σκεύος που θα ζυμώσετε. Ρίχνετε το βούτυρο κομματιασμένο και πλάθετε με τα χέρια (θα γίνει το μείγμα τρίμματα).Προσθέτετε το γάλα σταδιακά συνεχίζοντας το ζύμωμα μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα τοιχώματα.Σε ένα μπολ ρίχνετε το τυρί τριμμένο και προσθέτετε ένα ένα τα αυγά. Βάζετε πιπέρι και τον άνηθο και ανακατεύετε τη γέμιση καλά. Παίρνετε κομματάκια κομματάκια ζύμης με το χέρι και ανοίγετε μικρά δισκάκια στο μέγεθος που θέλετε να βγουν τα τυροπιτάκια σας.
Βάζετε σε κάθε δισκάκι ζύμης από τη μια πλευρά λίγη γέμιση και σκεπάζετε με την κενή πλευρά δημιουργώντας "μισοφέγγαρα". Πατάτε με τις μύτες ενός πιρουνιού το σημείο που ενώνει η ζύμη για να κολλήσει καλά.
Απλώνετε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και περνάτε την επιφάνειά τους με λίγο αυγό χτυπημένο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C με 200° C για 30'-40', μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρώμα.
Πηγή: icookgreek.com