Υλικά συνταγής
½ κιλό ψαρονέφρι160 γρ. βούτυρο
1 πράσινη, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά κομμένες σε μέτρια κομμάτια
1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μέτριες φέτες
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
1 κύβος βοδινού
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε και κόβουμε το ψαρονέφρι σε κύβους. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία με 1 λίτρο χλιαρό νερό, ρίχνουμε μέσα το ψαρονέφρι και βράζουμε για 20΄. Κατά περιόδους το ξαφρίζουμε.
Σουρώνουμε το κρέας και το στραγγίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε καθαρό σκεύος, προσθέτουμε τα λαχανικά και το ψαρονέφρι και σοτάρουμε έως ότου το κρέας πάρει χρώμα και τα λαχανικά μαραθούν. Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί, ρίχνουμε τον κύβο και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί και μειωθούν τα υγρά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι καυτό νερό και αφήνουμε να βράσουν όλα τα υλικά για 10-15 λεπτά.
Ρίχνουμε το κορν φλάουρ σε ένα ποτηράκι με 3 κουταλιές της σούπας νερό. Το ανακατεύουμε, το προσθέτουμε στο φαγητό μας και ανακατεύουμε ξανά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
Πηγή: icookgreek.com