Σπαγγέτι με τηγανητό αυγό και μπέικον


Σπαγγέτι με τηγανητό αυγό και μπέικον
 Υλικά (για 4 άτομα)

    500 γρ. Σπαγγέτι
    6 λεπτές φέτες μπέικον
    4 αβγά
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Στρώνετε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί και απλώνετε πάνω τις φέτες ζαμπόν. Ψήνετε στο φούρνο για 4΄ έως 5΄, ώσπου να γίνουν τραγανές. Τις βγάζετε και τις κρατάτε σε θερμοκρασία δωματίου. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα σπαγγέτι, ανακατεύοντάς τα λίγο για να μην κολλήσουν. Τα βράζετε al dente (ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία). Σε ένα τηγάνι βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και σπάτε μέσα τα αβγά. Μην τα αφήσετε πολλή ώρα, γιατί το ασπράδι πρέπει να είναι ακόμα ρευστό. Μόλις βράσουν τα σπαγγέτι, τα σουρώνετε και τα βάζετε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Ρίχνετε μέσα τα τηγανισμένα αβγά και τα ανακατεύετε με τα ζυμαρικά. Σπάστε με τα χέρια τις τραγανές φέτες μπέικον και τις ρίχνετε από πάνω. Τα σερβίρετε ζεστά, πασπαλισμένα με τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι.

typos.com.cy

 

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!