Χοιρινό ψαρονέφρι ψητό

Υλικά συνταγής
χοιρινά φιλέτα (ψαρονέφρι 5-6 κομμάτια): 2 κιλά
σκόρδο: 2 σκελίδες τριμμένες
βούτυρο: 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού
ξηρό σέρι: 4-5 κουταλιές της σούπας
μουστάρδα πικάντικη: 1 κουταλιά της σούπας
φιστίκια Αιγίνης :1 φλιτζάνι του τσαγιού χοντροκοπανισμένα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Αλατοπιπερώνετε τα χοιρινά φιλέτα, τα αλείφετε με τη μουστάρδα και τα πασπαλίζετε με τα φιστίκια. Τα τοποθετείτε σε πυρέξ και προσθέτετε το βούτυρο, το σκόρδο και το σέρι. Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο πολύ καλά για να μην παίρνει αέρα.

Ψήνετε το ψαρονέφρι σε μέτριο φούρνο 2 ώρες περίπου. Στο τέλος του ψησίματος αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε τα φιλέτα για λίγο μέσα στο φούρνο να πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές.

Πηγή: icookgreek.com

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!