Υλικά συνταγής
10 φύλλα κρούστας80 γρ. βούτυρο
3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ ματσάκι ανηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
3 αυγά χτυπημένα
150 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
100 γρ. χαλούμι τριμμένο
200 γρ. γραβιέρα ή λαδοτύρι τριμμένο σε τρίφτη
λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Λιώνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Αποσύρετε από τη φωτιά. Σε μια λεκάνη, ανακατεύετε καλά τα αυγά, τα τυριά, τα μυρωδικά και τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια, αφού κρυώσουν. ΑλατοπιπερώνετεΚόβετε κάθε φύλλο στη μέση κατά μήκος και παίρνετε έτσι 20 ορθογώνια κομμάτια. Απλώνετε κατά μήκος της μεγάλης πλευράς 2-3 κουταλιές από το μείγμα της γέμισης.
Τυλίγετε πρώτα σε ρολάκια και κατόπιν σε μικρούς σαλίγκαρους (στριφτάρια). Τοποθετείτε τα στριφτάρια σε ταψί αλειμμένο με λάδι σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο. Ψήνετε για 20’-25’ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Πηγή: icookgreek.com