ΥΛΙΚΑ
½ φλ. ελαιόλαδο1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
½ φλ. σελινόριζα, τριμμένη
2 καρότα, τριμμένα
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
1 μικρό λάχανο, ψιλοκομμένο
1 κύβο λαχανικών
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
½ κ.γ. κόλιανδρο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
200 γρ. ρύζι νυχάκι
½ λεμόνι, χυμό
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τη σελινόριζα, το καρότο, τον ντοματοπελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το λάχανο, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, τόσο νερό ώστε να σκεπάζει το φαγητό και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό στο ενδιάμεσο.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον κόλιανδρο και την πάπρικα.
Όταν πλέον το λάχανο έχει μαλακώσει και έχει μείνει με λίγα υγρά, προσθέτουμε το ρύζι και 2 ποτήρια νερό, βράζουμε για 20 περίπου λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού,γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από το dimitrisskarmoutsos.gr.