Μοσχάρι με κονιάκ
Κρεατικά
Μοσχάρι με κονιάκ
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι κομμάτια ή φέτες
1/2 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
1/4 φλιτζ. χυμό λεμονιού
1/3 φλιτζ. κονιάκ
2 ολόκληρα κρεμμύδια
1 κουτ. σούπας βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το κρέας σε χύτρα, που έχουμε τοποθετήσει άδεια σε μέτρια φωτιά και έχει κάψει και το ανακατεύουμε μόνο του, με τα υγρά του.
Ρίχνουμε λίγο βούτυρο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
Σβήνουμε με λίγο κονιάκ και λεμόνι, ρίχνουμε λίγο νερό και ρίχνουμε και το μισό από το ένα κρεμμύδι.
Μαγειρεύουμε στη χύτρα ως συνήθως. Αφήνουμε να πέσει η βαλβίδα.
Στο μπλέντερ βάζουμε τον ζωμό που έχει βγει, τα υπόλοιπα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε.
Βάζουμε σε πιατέλα το κρέας και περιχύνουμε με το ζωμό.
Tags: