Μήνυμα Νίκου Σταυρογιάννη για την Επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου

 
Μήνυμα Νίκου Σταυρογιάννη για την Επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου 

 

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου, αποτελεί το σύμβολο των αγώνων της νεολαίας μας για ελευθερία, δημοκρατία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια. 

Η 17η του Νοέμβρη είναι μέρα μνήμης για τους αγώνες που δόθηκαν και δίνονται και σήμερα από τους νέους, για την προάσπιση και εμβάθυνση της Δημοκρατίας απέναντι σε απόψεις και πρακτικές ποδηγέτησης και καταστρατήγησης των κανόνων της. 

Είναι χρέος μας να αναδεικνύουμε και να υπενθυμίζουμε σε όλους, ιδιαίτερα στη νέα γενιά, το διαχρονικό μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 

Σήμερα που οι αρχές, οι αξίες, τα ιδανικά και τα δημοκρατικά ιδεώδη αντιμετωπίζουν τη δικαιολογημένη αμφισβήτηση μεγάλου μέρους της κοινωνίας, ιδιαίτερα των νέων, χρειαζόμαστε το όραμα, τη βούληση, αλλά και την τόλμη και την αγωνιστικότητα των νέων. 

Είναι τα εφόδια που μπορούν να μας οδηγήσουν σε μια νέα πορεία για την πρόοδο και την ευημερία, που θα αφορά τους πολλούς, μέσα από τον δρόμο της κοινωνικής δικαιοσύνης, μια και ζούμε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις εποχή.  


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη