Υλικά Συνταγής
- 2 κ.σ. σπορέλαιο
- 1/2 μικρό κρεμμύδι
- 3 σκ. σκόρδο
- 1 ¼ φλ. κέτσαπ
- 1/3 φλ. νερό
- 1 κ.σ. worcestershire sauce
- 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
- 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μελάσα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
Εκτέλεση
Για την εύκολη, σπιτική bbq sauce (σως μπάρμπεκιου), βάζουμε πρώτα το κρεμμύδι στο λάδι για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο ή όλοκληρο και το αφήνουμε για 1 λεπτό στο λάδι, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά να πυκνώσει η σάλτσα. Τη διατηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Extra tip
Αν θέλετε η σάλτσα να καραμελώσει, αλείφουμε με τη bbq σως το κρέας, ψήνουμε για λίγο και αλείφουμε ξανά. Τέλος, ανάβουμε το grill για 2-3 λεπτά για να καραμελώσει η επιφάνεια.
https://www.argiro.gr/recipe/bbq-sauce-sos-mparmpekiou/