Έκθεση του εικαστικού Γεράσιμου Καραντινού στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος»

 


Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης "Φρούτα Εποχής", στο πλαίσιο του εορτασμού των 80 ετών από την απελευθέρωση της πόλης μας από τα στρατεύματα κατοχής. Ο Δήμος Λαμιέων και η Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας "Αλέκος Κοντόπουλος" διοργάνωσαν μια γιορτή τέχνης και πολιτισμού.


Στην κεντρική αίθουσα της πινακοθήκης φιλοξενείται η έκθεση "Φρούτα Εποχής" του σημαντικού εικαστικού καλλιτέχνη Γεράσιμου Καραντινού, σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Κωνσταντίνου Μπουραζάνη.


Η έκθεση με τον οριακά παραπλανητικό τίτλο, παρουσιάζει είκοσι έξι (26) ιδιότυπες κατασκευές οι οποίες προσεγγίζουν εννοιολογικά την ουσία των συναισθημάτων του δημιουργού τους σχετικά με τη φύση και την σχέση την οποία αυτή αναπτύσσει με τον άνθρωπο και την ιστορία του μέσα στο χρόνο. Τα "Φρούτα" του Καραντινού ενταγμένα αιώνια στα εικαστικά τους πλαίσια, διαπραγματεύονται γενικά με τον χρόνο ως διάρκεια και τον χώρο ως έκταση, αποκαλύπτοντας μια γραμμική ιστορία η οποία αναζητά την υποκειμενικότητα μέσα από την προσωπική μνήμη.


Μορφές, πρόσωπα και σχήματα οδηγούν σταδιακά σε μια αισθητική λύτρωση μέσα από την συνθετική ισορροπία την οποία αποπνέουν. Η Λαμία γιορτάζει την απελευθέρωση της μέσα από το άσβεστο φως του Πολιτισμού και της Τέχνης. Χαρακτηριστικό άρρηκτα συνδεδεμένο με την πνευματικότητα, τον στοχασμό πάνω στην Ιστορία μας και τη μεταλαμπάδευση των αξιών στις επόμενες γενεές.



Tags:

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!