Μπακαλιάρος πλακί με πατάτες

 


Υλικά

Μερίδες: 4


700 γρ. φιλέτο παστού μπακαλιάρου, ξαλμυρισμένο* και κομμένο σε μέτρια κομμάτια

 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες

 8 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες

 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια

 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

 1/2 κουτ. σούπας κανέλα σκόνη

 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές

 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

 3 φύλλα δάφνης

 400 ml ελαιόλαδο

 6 ολόκληροι κόκκοι μαύρο πιπέρι

 1 κουτ. γλυκού αλάτι


Διαδικασία

Για τον μπακαλιάρο πλακί με πατάτες, ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3-4 λεπτά.

Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη και 600 ml νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.

Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Ρίχνουμε τον μαϊντανό, το πιπέρι και αλάτι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα μέτριο ταψί και από πάνω τακτοποιούμε τον μπακαλιάρο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα. Αν η σάλτσα δεν καλύπτει τον μπακαλιάρο, τότε συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό.

Ρίχνουμε την κανέλα και τις δάφνες, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.


Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 225.



#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!